Food Design & FoodLab

Uit Top Wiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Het lijkt gemakkelijk. Je kookt wat, het is lekker, en dan ga je het product verkopen aan een supermarkt. Zo gemakkelijk werkt het in de praktijk niet. Van idee-tot-realistie is een heel traject, dit traject wordt NPD (New Product Development) genoemd, maar wij bij TOP prefereren de term Food Design. Het gaat immers om het ontwerp van het recept, het ontwerp van de verpakking en het ontwerp van het productieproces (of te wel Process Development). Bij TOP inspireren we via TOP Foodlab (www.topfoodlab.nl) met zg. labJams; meer hierover valt te lezen op de TOPFoodLab site. Een lijst met toepassingen/producten die gemaakt zijn met behulp van nieuwe technologieën staat hier: Commerciele innovatieve voedselproducten

Inhoud

Full NPD (New Product Development)

Na een Labjam begint het echte werk: Full NPD (New Product Development). Een NPD resulteert uiteindelijk in de productie en lancering van een product dat veilig en op grote schaal gemaakt kan worden en dat voldoet aan de eisen van een moderne supermarkt ('supermarketable'). Het kunnen en mogen maken in een restaurant of catering bedrijf is een andere tak van sport dan in een 'fabriek' (lees ook deze toelichting). Natuurlijk gebruiken we bij TOP een standaard NPD-Aanpak die bestaat uit de volgende stappen.

go-nogo

go-nogo

go-nogo

go-nogo

go-nogo

NPD.png

Labjam's en Ideeen

TOP heeft een dienstenproduct - labjam - waarbij we in een paar dagen:

  1. . Enkele recepturen verzinnen op keukenschaap.
  2. . Een vormgevings- en verpakkingsconcept verzinnen.
  3. . Een snelle screening van mogelijke concurrenten.
  4. . Een klein rapportje leveren we op.

Foodlab-organisatie-schema-v2-kaal.png

TOP FoodLab Keuken op ABP 10 te Wageningen

(

Overzicht pilot apparatuur beschikbaar bij TOP b.v.

Een nog niet volledig overzicht van onze faciliteiten is te vinden op deze pagina. Onze eigen faciliteiten labscale en pilot bestaan vooral uit nieuwe technologieën. Rondom klassiek technologieën werken wij samen met partners, kortom wij hebben altijd de mogelijkheid om producten op kleine (pilot) schaal te maken en zelfs zorg te dragen voor een opschaling naar een grote fabriek.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen